Kaarten & Badges

Toegangskaarten, lidkaarten, kortingskaarten, abonnementen, getrouwheidskaarten, klantenkaarten: het plastic kaartje zit in ieders portefeuille.

Wij helpen u te onderscheiden van de concurrentie!

Opdruk, dikte, speciale vorm of vernieuwende aspecten als 3D of transparantie laten u de kaart moduleren tot echte collectors items. Of het nu gaat om enkele exemplaren of miljoenen kaarten voor telecom of grootdistributie in bulklevering.

Afhankelijk van uw eisen kunnen wij de juiste kaart voorstellen waarbij wij rekening houden met uw verwachtingen in zake…

  • Prijs
  • Duurzaamheid
  • Milieuvriendelijkheid
  • Drukkwaliteit
  • Functionaliteit
  • Leveringstermijn
  • Bedrijfsimago

Materialen

  Kaarten worden gemaakt uit PVC, maar ook andere grondstoffen kunnen gebruikt worden voor het maken van kaarten. Onder andere Papier, Karton, ABS, Hout, Metaal en zelfs Maïs.

Bedrukking

Standaard zijn de kaarten in wit geleverd waar bij er een bedrukking kan worden aangebracht. Deze bedrukking kan bestaan uit 1 of meer kleuren. Bij een 4-kleuren process bedrukking worden de 4 basiskleuren Cyaan Magenta Geel en Zwart gebruikt om alle kleuren te genereren in een foto of logo. Het zogenaamde “CMYK” of “FULL COLOR” bedrukking.

PMS (Pantone Matching System) of pantone kleuren is een universeel en gestandaardiseerd systeem om kleuren te benoemen. Het grootste verschil met CMYK-kleuren is dat pantone kleuren vóóraf worden gemengd uit acht basiskleuren. Terwijl bij CMYK-kleuren het mengproces achteraf gebeurt – in de drukpers.

Met pantone kleuren heb je geen problemen van verschillende kleuren in je huisstijl drukwerk. Want pantone kleuren zijn altijd en overal hetzelfde. Briefpapier, flyers, folders, enveloppen en visitekaartjes passen dankzij pantone kleuren mooi bij elkaar. De kleurwaardes van de pantone kleuren liggen vast in codes. Het maakt daarom helemaal niet uit in welk programma je je ontwerp maakt.

Een schrijfstrook is interessant indien men de klant wil laten tekenen en die handtekening wil controleren bij gebruik. Wij zien dat vaak op bank -en visakaarten waar er wellicht een handtekening wordt gevraagd bij de transactie. Ook andere gegevens zoals nummers, namen e.d. kunnen hierop worden neergeschreven.
Een scratch-kaart wordt vaak gebruikt om gegevens zoals PIN-codes, loterij nummers, vertrouwelijke informatie of quizvragen op bepaalde gebieden van een kaart te verbergen. Zo kan verborgen informatie onthuld worden door op het laagje te krassen.
De hot stamp druktechniek is een methode waarbij men door middel van warmte en druk, gekleurde metalen folies gebruikt om bijvoorbeeld afbeeldingen of tekst op een kaartje te drukken.

Speciale kaarten

Lenticulaire druk is een druktechniek waarmee men een verschillend beeld ziet naargelang de hoek waaronder men naar het drukwerk kijkt. Door die hoek te veranderen lijken de beelden in elkaar over te vloeien.

Het effect ontstaat doordat men naar het drukwerk kijkt doorheen een fijn lenzenrooster, dat als een geribbelde doorzichtige laag boven de afbeeldingen is aangebracht.

Bij flip kaarten worden door lenticulaire druktechniek twee verschillende beelden getoond naargelang de hoek waaronder men naar het drukwerk kijkt. De twee beelden kunnen ook totaal verschillend zijn.
Een 3D-kaart toont een 3D-afbeelding (met diepte) door met elk oog een afbeelding te bekijken.

Speciale vormen

Kaarten kunnen ook in een speciale vorm of afmeting geleverd worden. Een grotere kaart of een kaart met een kleine kaart er tegen die je kan gebruiken als sleutelhanger. Zelfs een eigen opgegeven vorm en formaat kunnen wij, mits binnen de machinale mogelijkheden, voor u verwerken.
> Vraag prijs aan